Annemarie van Gaal versterkt RVC van NHG

Persbericht 8 juni 2022

Annemarie van Gaal versterkt per 1 juli 2022 de Raad van Commissarissen van NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Van Gaal is ondernemer, investeerder en schrijver van diverse boeken, columns en financiële opiniestukken. Ze is begaan met mensen die door life events de controle over hun leven en financiën verliezen en geeft ze adviezen om (opnieuw) controle over geldzaken te krijgen.

 

RvC voorzitter Menno Snel: “De expertise en ambitie van Annemarie van Gaal sluit naadloos aan bij de strategie en doelen van NHG. De organisatie zet zich in om verantwoorde woonfinanciering voor meer mensen toegankelijk te maken. Dit doen we bijvoorbeeld door hypotheekmogelijkheden te ontwikkelen voor flexwerkers, ondernemers en senioren. Of door woningeigenaren het NHG-vangnet te bieden, waarmee we te hulp schieten bij financiële problemen door bijvoorbeeld een scheiding, onvrijwillige werkloosheid of een overlijden. Wij zijn ontzettend blij dat een vakvrouw zoals Annemarie van Gaal onze RVC komt versterken en zich ook voor deze doelen zal inzetten.”

Annemarie van Gaal: “Eigen woningbezit kan mensen helpen bij lagere woonlasten, beter onderhoud en levensvreugde. Een koopwoning biedt mogelijkheden om uit armoede weg te blijven en bezit op te bouwen. Ik ben blij dat wij in Nederland een organisatie als NHG hebben, die Nederlanders met lagere of middeninkomens helpt bij de aankoop van hun huis en die bovendien maatwerk levert bij tegenslagen om de woning te kunnen houden of als het écht niet anders kan, de woning zonder financiële nasleep voor de eigenaar te verkopen. Daar draag ik graag aan bij.”

Met de komst van Annemarie van Gaal is de Raad van Commissarissen weer op volle sterkte. Van Gaal volgt John de Die op, vanwege het verstrijken van de maximale zittingsduur. De RvC bestaat uit zes personen met een stevige achtergrond in de overheid- en/of het bedrijfsleven. Samen dragen ze bij aan NHG's missie om samen met de markt verantwoorde woonfinanciering te realiseren, woningen te verduurzamen, dienstverlening te verbeteren met data & digitalisering, woningbehoud te realiseren en een vangnet te bieden.