Blik op de woningmarkt

De woningmarkt; tekort aan woningen, hoge huizenprijzen en doelgroepen die nauwelijks toegang vinden en/of krijgen in deze tijd. Deze problemen worden in tijden van crises, zoals de huidige coronacrisis, nog scherper zichtbaar en vergroot. Maar onze handelsgeest zorgt ook voor innovatieve en vernieuwende ideeën.

NHG in gesprek 2023

Wat kan de sector leren van economische tegenslagen in het verleden?

De huidige economische situatie heeft zijn weerslag op de woningmarkt en consumenten; stijgende rente, hoge inflatie, een dempende financieringsmarkt en hele hoge energieprijzen. Maar wat kan de sector leren van economische tegenslagen in het verleden om het nu en later beter te doen? Samen met Carla Muters, voorzitter Raad van Bestuur NHG, Roald van der Linde, lid Raad van Bestuur, Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING en Shinta Oosterwaal, onderzoeker, docent en auteur zijn we hierover in gesprek gegaan.

Lees hier het verslag

Podcast Carla Muters met Leaders in finance

Als gast in de podcast Leaders in Finance, bespreekt Carla haar drijfveren, hoe NHG is veranderd in een wendbare, innovatieve organisatie, de discussie over de kostengrens en de samenwerking met veel stakeholders.

 

 

 

Podcast: wat je als consument moet weten over erfpacht- en kortingsconstructies

Gemeenten, wooncorporaties en commerciële partijen zetten steeds vaker erfpacht- en kortingsconstructies in om het aanbod betaalbare woningen te vergroten. Maar wat houdt een erfpacht- of kortingsconstructie eigenlijk in? En belangrijker, waar moet je als consument op letten als een woning wordt aangeboden met een erfpacht- of kortingsconstructie? In deze podcast vertellen we daar meer over.

 

Meer informatie

ESB kennissessies

In samenwerking met ESB verzorgen we een vijftal kennisgesprekken met het centrale onderwerp: toegankelijke woningmarkt. In gesprek met economen en coryfeeën uit de woningmarkt, wordt ingegaan op verschillende uitdagingen op de woningmarkt.

Kennissessie 1: Stijgende huizenprijzen en de economie

Kennissessie 2: Bouwen we wel het juiste?

Kennissessie 3: Waar liggen de oplossingen voor koopstarters?

Kennissessie 4: Hoe kan de kwaliteit van het huidige woonbestand worden verhoogd, met oog op de toekomst?