Pers & Media

Laat zien:

Hoopvol herstel, met uitdagende dynamiek voor werken en wonen

NHG Nieuws - 20 aug 2021 De Macro Economische Verkenning van het CPB laat zien dat de economie als geheel snel herstelt. De mogelijk langer termijn effecten van corona blijven op de loer liggen en pakken in de verschillende sectoren anders uit.

Monitor koopwoningmarkt: Toenemende krapte

Monitor Koopwoningmarkt Nieuws - 19 aug 2021 Door een mooie samenwerking met de markt en het delen van data is ook dit kwartaal de kwartaalrapportage monitor koopwoningen weer uitgekomen.

Hypotheeksector staat klaar voor klanten met coronagerelateerde hypotheekproblemen

Persbericht - 08 jul 2021 Een specifieke groep huishoudens is door de coronapandemie financieel geraakt door verlies van werk of inkomen, met mogelijke hypotheekproblemen tot gevolg. Het gaat met name om mensen met flexibele inkomens en huishoudens die voor hun inkomen afhankelijk zijn van ondernemingen in getroffen sectoren. Dit blijkt uit onderzoek naar de impact van de coronapandemie op de hypotheekmarkt door meer dan twintig organisaties uit de hypotheeksector die hun krachten hebben gebundeld.

Door energieke verbinding samen vernieuwen

NHG Nieuws - 24 jun 2021 NHG is getransformeerd naar een organisatie met multidisciplinaire teams op basis van vier strategische pijlers. Kern van het nieuwe leiderschap is samenwerken, inspireren en richting geven, met wendbaarheid om vernieuwingen in woonfinanciering te initiëren. “In de sterk veranderende omgeving maken wij zo maatschappelijk het verschil.”

Per 1 juli wijzigen een aantal Voorwaarden & Normen

Voorwaarden en Normen Persbericht - 26 apr 2021 NHG zet zich samen met de markt in voor verantwoorde woonfinanciering en voert regelmatig wijzigingen door om diensten en producten te verbeteren. Zo staat NHG per 1 juli 2021 onder meer het gebruik van brondata en desktoptaxatiemodellen toe, en wordt het voor bepaalde klanten mogelijk om met hun bestaande aflosvrije lening NHG af te sluiten. Ook als gedurende de looptijd de renteaftrek komt te vervallen.

Telegraaf: ’Met hogere NHG-grens maak je het alleen erger’

kostengrens Nieuws - 15 apr 2021 Journalist Pieter van Erven Dorens interviewde NHG-voorzitter Arjen Gielen voor de Telegraaf: Het verhogen van de NHG-grens lost de problemen op de woningmarkt niet op.

Interview Arthur van Woestijne

digitalisering NHG Nieuwsbericht - 24 jan 2022 Arthur van de Woestijne, manager dienstverlening bij NHG, besefte zich al jong dat ICT verandering en vernieuwing kon brengen. Dit is ook hoe hij zijn rol bij NHG ziet en invult. Samenwerking en vernieuwing staan hierin centraal.

Meer mensen kunnen nu gebruik maken van de Arbeidsmarktscan

Nieuwsbericht - 24 jan 2022 Consumenten met oudere diploma’s niet geregistreerd in DUO, diploma’s van een particuliere of een buitenlandse onderwijsinstelling kunnen vanaf nu ook gebruik maken van de Arbeidsmarktscan. Dit biedt hen meer mogelijkheden voor het aanvragen van een verantwoorde hypotheek.

Veel huishoudens maken zich zorgen om onbetaalde rekeningen

NHG Nieuwsbericht - 20 jan 2022

Stijgende huizenprijzen veroorzaken hogere risico's en minder bescherming

Nieuwsbericht - 13 jan 2022 De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) publiceerde vandaag de kwartaalcijfers, waaruit blijkt dat huizen opnieuw fors duurder zijn geworden. Vanwege de krapte op de woningmarkt betalen mensen hoge prijzen, wordt er veel overboden en moeten beslissingen snel genomen worden.

Voor eigenaren appartementen is het lastiger om te verduurzamen

Nieuwsbericht - 13 jan 2022 De subsidies om huizen te verduurzamen zijn per 1 januari verhoogd. Dat is voor veel huiseigenaren welkom nieuws, want met de hard stijgende energieprijzen is je huis verduurzamen een verstandige investering. Toch kunnen een half miljoen appartementseigenaren nog onvoldoende stappen maken naar een groen energielabel.

Samen aan de slag

Carla Muters Nieuwsbericht - 13 jan 2022 In de column op de website Kop-Munt van Munt Hypotheken bespreekt Carla Muters de spanning op de woningmarkt en de wens om hiermee samen aan de slag te gaan. Aandacht voor starters en senioren, maar ook het verkennen van mogelijkheden om alternatieve woonvormen te financieren komen hier aan de orde.

Nieuwe NHG consumentenbrochure

NHG Nieuwsbericht - 12 jan 2022 NHG heeft een nieuwe brochure opgesteld voor consumenten, waarin de voordelen van een hypotheek met NHG in 2022 op een rij worden gezet.

Kwartaalbericht: Aantal kwetsbare consumenten op de woningmarkt stijgt, aandeel NHG daalt

Kwartaalbericht Persbericht - 18 nov 2021 Het aantal NHG-garanties daalde in het derde kwartaal met 21% ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Terwijl het aantal consumenten dat kwetsbaar is groeit. Dit is een zorgelijke ontwikkeling. Minder consumenten hebben hierdoor de kans om gebruik te maken van het vangnet dat NHG kan bieden bij financiële problemen. NHG ziet het creëren van extra woningen als een belangrijke oplossing voor deze wooncrisis en is blij dat hier in de rijksbegroting voor 2022 geld voor is gereserveerd.

Nieuwsbrieven

Kwartaalberichten

Jaarverslagen

Monitor Koopwoningmarkt

Een hypotheekaanvraag binnen 5 minuten

 Vanaf 1 juli accepteren we ook gegevens die digitaal en rechtstreeks uit een bron afkomstig zijn: zogenaamde ‘brondata’. Denk hierbij aan bronnen, zoals mijnoverheid.nl, mijnuwv.nl en mijnpensioenoverzicht.nl. Neem het paspoort: een los document dat moet worden ingescand. Door de inzet van brondata kun je met één druk op de knop de paspoortgegevens vanuit de bron Basisregistratie Persoonsgegevens aanleveren. Dit bespaart je een hoop tijd. Samen met de hypotheekmarkt maken we mogelijk dat steeds meer documenten vervangen kunnen worden door brondata. Een hypotheekaanvraag binnen 5 minuten wordt de standaard. Hierdoor hoef jij je straks geen zorgen meer te maken over het aanleveren van documenten en houd je meer tijd over voor de leuke dingen, zoals het inrichten van de nieuwe woning!