Senior Beleidsadviseur

Denk jij graag na over strategische vraagstukken en wil je met jouw adviezen de Nederlandse woning- en hypotheekmarkt verbeteren? Weet jij, met je verbindende persoonlijkheid, politiek bestuurlijk draagvlak te creëren voor de plannen van NHG? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw werkdag

Je dag begint met een overleg met stakeholders van het ministerie van BZK in Den Haag. Daarna ga je gelijk onderweg naar ons kantoor in Utrecht. Hier aangekomen start je met een ‘weekstart’, waar je samen met je collega’s bespreekt wat je hebt gedaan en wat je deze week gaat doen en hoe jullie elkaar kunnen helpen in het bereiken van de doelen. Vervolgens heb je een afspraak met de Raad van Bestuur over de missie van NHG: in een snel veranderende wereld moeten we deze soms aanscherpen. Daarna lunchen in ons fun-café en een lunchwandeling door Lombok. De middag besteed je aan het uitwerken van de afspraken van de ochtend waarbij je de juiste linkjes legt met de verschillende teams binnen NHG . Aan het einde van de dag ga je nog even op zoek naar een rustig half uurtje om wat e-mails van collega’s te beantwoorden. Dan kunnen jij en je team morgen weer verder aan de slag!

Jouw uitdaging bij NHG

Als Senior Beleidsadviseur bij NHG adviseer je de directie op het gebied van strategische vraagstukken en ben je een echte spin in het web. Je bouwt en onderhoudt een netwerk waardoor je goed op de hoogte bent van wat er speelt op de woningmarkt. Als beleidsadviseur bij NHG is het van belang dat je jouw weg weet bij de betrokken ministeries, maar ook bij lokale overheden en belangen- en brancheorganisaties. Daarnaast ben je bezig met de aansturing van strategische multidisciplinaire projecten.
Binnen het team Beleidsadvies heb je een coördinerende rol. Je houdt vanuit het team het overzicht dat de juist focus aanwezig is.

Ben jij de Coördinerend Beleidsadviseur die wij zoeken?

Jij speelt graag een bepalende rol in het ontwikkelen van vernieuwing op de woning- en hypotheekmarkt. Je bent een stevige, gedreven adviseur en een kritische sparringpartner. Je bent initiatiefrijk en geeft onderbouwde adviezen en je spreekt en schrijft heldere taal. Om te slagen binnen NHG, heb je een hands-on mentaliteit en zorg je ervoor dat jouw ideeën en initiatieven van binnen en buiten de organisatie concreet worden. Hierdoor ben je zichtbaar en heb je impact en invloed.

 1. Een WO werk- en denkniveau.

 2. Ervaring als consultant of beleidsadviseur bij een hypotheekaanbieder of bij de overheid.

 3. Ervaring in de aansturing van strategische projecten en sterke coördinerende vaardigheden.

 4. Sterke visie en helicopterview om organisatiebreed te analyseren en te adviseren op strategisch niveau

 5. Beschikt over een relevant netwerk bij belangrijke stakeholders van NHG, zoals ministeries, lokale overheden en belangen- en brancheorganisaties.

 6. Inzicht in en ervaring met politiek-bestuurlijke verhoudingen.

 7. Affiniteit met het snijvlak overheid, consument en hypotheekmarkt.

 8. Analytisch, verbindend en constructief kritisch.

 9. Ervaring met datadriven decision making.

 10. Resultaatgericht, de drive om slagvaardig en impactvol te zijn.

Wij bieden jou

Uitdagend werk! Samen met ongeveer 90 enthousiaste en vakkundige collega’s in de organisatie werk jij op een unieke positie in de woning- en hypotheekmarkt, midden in de markt en samenleving. Wij bieden je volop ruimte en verantwoordelijkheid, aan jou de kans die te benutten! Daarnaast kun je bij ons rekenen op:

 1. Een marktconform salaris (€ 4.718,- - € 6.719,- obv 40 uur per week) en uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, NS Business Card 1e klas en een goede pensioenregeling

 2. Goede opleidingsmogelijkheden

 3. Een jaarlijks vitaliteitsbudget

 4. Mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken, wij hebben het hybride werken omarmd en medewerkers werken maximaal de helft van de tijd thuiswerken. 

 5. Een moderne, inspirerende werkomgeving in het WTC in Utrecht, direct gelegen naast het Centraal Station

Enthousiast? Solliciteer direct!

Jouw sollicitatie verstuurd en dan?

Lees hoe ons sollicitatieproces er verder uit ziet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Als je jouw cv en motivatie naar ons toestuurt verwerken we je persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je in onze privacyverklaring.

Ben jij klaar voor een carrière bij NHG?

Neem contact op met onze recruiter Mark Bisseling