Vacature Compliance Officer

Vacature Compliance Officer

Ben jij een Compliance Officer met een juridisch achtergrond die graag wil werken voor een maatschappelijk stichting zonder winstoogmerk midden in de hypotheeksector? Zoek je een afwisselende baan met veel impact binnen een organisatie met een open bedrijfscultuur? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw uitdaging bij NHG

Je voornaamste taak als Compliance Officer is het bevorderen en  toezicht houden op de integriteit van NHG. Je werkzaamheden zijn onder andere:

 • Het signaleren, rapporteren en monitoren van compliance en integriteits-risico’s en activiteiten
 • Incidentmanagement
 • Proactief adviseren over de integere bedrijfsvoering van potentiële leveranciers bij inkoop- en uitbestedingstrajecten
 • Reviewen van lopende (nieuwe en gewijzigde) productproposities
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van collega’s en RvC-leden over compliance vraagstukken, zoals bijv. nevenfuncties, beleidsstukken etc.
 • Creëren van awareness bij de medewerkers

Jouw werkdag

De dag begint met een kennismaking met een nieuwe collega. Je vertelt deze collega meer over de gedragscode en integriteit binnen NHG. Daarna heb je een overleg met je juridische collega’s, waar je nauw mee samenwerkt aan diverse vraagstukken. Door je juridische achtergrond neem je de casus over de nieuwe propositie van team Duurzaamheid van hen over. Even een koffie halen. Onderweg naar het koffieapparaat geniet je van het uitzicht over Utrecht. Terwijl je wacht op je koffie heeft één van onze bestuurders een vraag over haar nevenfuncties. Samen met haar loop je door naar de trap. Het is donderdag en vandaag wordt de gehele organisatie tijdens het tweewekelijks Forum bijgepraat over wat er speelt binnen NHG. Aansluitend is een gezamenlijke lunch waar je aanschuift bij collega’s die je al een tijd niet hebt gezien. ’s Middag staat er nog een overleg met de Raad van Bestuur over een incident en verdiep jij je in een inkooptraject van de collega’s van HR. Aan het einde van de werkdag praat je nog even bij met een collega van Operations. Je neemt afscheid en loopt samen met een aantal collega’s naar het perron. Morgen werk je vanuit huis.

Het team Risk, Legal & Compliance

Samen met je team ben je het geweten van de organisatie. In het team zitten, naast jij als Compliance Officer, een Operational en Financial Risk Manager, een Bedrijfsjurist en twee Juristen Regelgeving.

Ben jij de Compliance Officer die wij zoeken?

Je bent communicatief vaardig. Met jouw klantgerichtheid weet je doeltreffend te communiceren met collega’s, geldverstrekkers, geldnemers, externe partijen en experts. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Dankzij jouw accuratesse en analytisch vermogen werk je zelfstandig binnen de vastgestelde processen en werkinstructies.

 1. Ervaring als Compliance Officer

 2. Een juridische achtergrond in werk of opleiding

 3. Ervaring in de hypothecaire sector is een pre

 4. Je bent analytisch en constructief kritisch

 5. Je bent gedreven, nauwkeurig en creatief

Wij bieden jou

Uitdagend werk! Samen met ongeveer 90 enthousiaste en deskundige collega’s in de organisatie werk jij op een unieke positie in de woning- en hypotheekmarkt, midden in de markt en samenleving. Wij bieden je volop ruimte en verantwoordelijkheid, aan jou de kans die te benutten. Daarnaast kun je bij ons rekenen op:

 1. Een marktconform salaris (€ 4.239,- - € 5.714,- o.b.v. 40 uur per week) en uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, NS Business Card 1e klas en een goede pensioenregeling

 2. Het betreft een fulltime (40 uur per week) functie, maar 32 of 36 uur per week is ook bespreekbaar

 3. Goede opleidingsmogelijkheden

 4. Een jaarlijks vitaliteitsbudget, sportschoolvergoeding en thuiswerkvergoeding

 5. Mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken, wij hebben het hybride werken omarmd en medewerkers mogen maximaal de helft van de tijd thuiswerken. 

 6. Een moderne, inspirerende werkomgeving in het WTC in Utrecht, direct gelegen naast het Centraal Station

Enthousiast? Solliciteer direct!

Jouw sollicitatie verstuurd en dan?

Lees hoe ons sollicitatieproces er verder uit ziet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Als je jouw cv en motivatie naar ons toestuurt verwerken we je persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je in onze privacyverklaring.

Ben jij klaar voor een carrière bij NHG?

Neem contact op met onze recruiter Mark Bisseling