Communicatieadviseur

Communicatieadviseur

Werk je graag met en voor collega’s in een organisatie die continu in beweging is? Heb jij een passie voor corporate communicatie en wil je graag werken voor een maatschappelijk relevante organisatie? Hou je van veelzijdigheid, heb jij een hands-on mentaliteit, maar vind je het ook leuk om over strategische thema’s na te denken? Reageer dan snel op deze vacature!

Jouw werkdag

Je zit in de trein op weg naar station Utrecht Centraal, in de trein alvast enkele stukken lezen ter voorbereiding op enkele afspraken. Je loopt het station uit en pakt de lift naar de 12e verdieping. In het mooie kantoor van NHG aangekomen start je direct met de daily-stand-up. Hier bespreek je met collega’s wat de dag gaat brengen en waar je de hulp van hen bij nodig hebt. Daarna zit je bij een bespreking met stakeholders over de nieuwe positioneringsstrategie van NHG: hoe gaan we onze strategische doelen bereiken? Je hebt je flink vastgebeten in dit onderwerp en moet de stakeholders van jouw standpunt zien te overtuigen. Hierna door naar een afspraak met Marvin van IT voor een interview voor de arbeidsmarktcommunicatie. Tijdens de wekelijkse gezamenlijke lunch praat je gezellig bij met enkele collega’s. ’s Middags schijf je een blog en zet jouw ideeën over een nieuwe podcast op papier. Aan het einde van de dag zoek je nog naar een rustig half uurtje om wat e-mails van collega’s te beantwoorden.

Jij maakt het verschil!

Je bent samen met een klein team verantwoordelijk voor de corporate communicatie, arbeidsmarktcommunicatie, financiële communicatie en interne communicatie van NHG. Samen beheren jullie de website van NHG, het intranet, de e-mail nieuwsbrieven naar klanten en ketenpartners, coördineren jullie de zichtbaarheid van NHG en zijn jullie medeverantwoordelijk voor de positionering van NHG. Je houdt van afwisseling, je vindt het leuk om het ene moment bezig te zijn met het financiële jaarverslag en het andere moment met de positionering van NHG. Je bent hands-on, maar denkt ook graag mee over strategische thema’s en durft de inhoud in te gaan. Daarnaast heb je de volgende verantwoordelijkheden.

 • Je bepaalt samen met het team, en de interne stakeholders, de positioneringsstrategie en communicatietactiek afgestemd op de strategie en doelen die we willen bereiken.
 • Je denkt actief mee over prioriteiten en planning die gezamenlijk zijn vastgesteld in de kwartaalplanning.
 • Je ontwikkelt, in samenwerking met collega’s, concrete communicatie-uitingen (interviews, social berichten, podcasts, etc.) en bent in staat hiervoor partnerships te sluiten met externe partijen.
 • Je bent een sparringpartner voor het MT, stakeholders en communicatieadviseurs die werken aan het vermarkten van concrete proposities waar NHG aan werkt.
 • Je bent zelfsturend in uitvoering en ontwikkeling en kunt coachend optreden.

Ben jij de Communicatieadviseur die wij zoeken?

Je bent een creatieve marketing- en communicatieadviseur met interesse in alles wat er binnen een organisatie speelt. Door jouw energie weet je mensen te enthousiasmeren voor jouw ideeën. Je vindt het leuk om hands-on bezig te zijn, maar hebt ook de ambitie om mee te denken over tactische en strategische vraagstukken. Je ontwikkelt graag aansprekende, onderbouwde oplossingen voor interne én externe communicatie. Wat je doet, je wilt het goed doen, maar je durft ook nieuwe dingen uit te proberen.

Daarnaast:

 1. Heb je een relevante afgeronde hbo of wo-opleiding.

 2. Heb je aantoonbare passie voor corporate communicatie.

 3. Heb je minimaal 4 jaar relevante werkervaring in een communicatiefunctie. Bij voorkeur in de financiële sector.

 4. Heb je uitstekende adviesvaardigheden; je kunt omgaan met een veelheid van partijen, hebt gevoel voor verhoudingen en kan makkelijk schakelen tussen verschillende belangen en diverse gesprekspartners. Je durft ook een spiegel voor te houden vanuit jouw kennis van onze stakeholders (wat werkt wel, wat werkt niet).

 5. Heb je ervaring met reputatie- en issuemanagement.

 6. Ben je in staat om van abstracte ideeën en vragen concrete plannen te maken, en denkt vanuit de klant.

 7. Kun je goed conceptueel denken, bent creatief en weet sturing te geven aan externe bureaus en interne grootschalige projecten.

 8. Ga je voor resultaat, kunt goed omgaan met deadlines en ook in stressvolle situaties blijf je overeind.

Wij bieden jou

Uitdagend werk! Samen met ongeveer 90 enthousiaste en vakkundige collega’s in de organisatie werk jij op een unieke positie in de woning- en hypotheekmarkt, midden in de markt en samenleving. Wij bieden je volop ruimte en verantwoordelijkheid, aan jou de kans die te benutten! Daarnaast kun je bij ons rekenen op:

 1. Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, € 3.545  - € 4.488 op basis van 40 uur per week.

 2. Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, 1e klas NS Business Card en een goede pensioenregeling.

 3. Goede opleidingsmogelijkheden.

 4. Een jaarlijks vitaliteitsbudget.

 5. Mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken, wij hebben het hybride werken omarmd en medewerkers mogen maximaal de helft van de tijd thuiswerken. 

 6. Een moderne, inspirerende werkomgeving in het WTC in Utrecht, direct gelegen naast het Centraal Station.

Enthousiast? Solliciteer direct!

Jouw sollicitatie verstuurd en dan?

Lees hoe ons sollicitatieproces er verder uit ziet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Als je jouw cv en motivatie naar ons toestuurt verwerken we je persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je in onze privacyverklaring.

Ben jij klaar voor een carrière bij NHG?

Neem contact op met onze recruiter Mark Bisseling