Fonds Duurzaam Funderingsherstel van start

Nieuws

24 oktober 2017

Woningeigenaren die te maken krijgen met funderingsproblemen kunnen vanaf nu een lening afsluiten bij het Fonds Duurzaam Funderingsherstel om urgent funderingsherstel te financieren. Bij woningen waar al sprake is van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt ook de funderingslening met NHG verstrekt.

Herstel mét NHG mogelijk
Dylan Dresens, directeur Beleid en Ontwikkeling bij het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de organisatie achter NHG: ‘Veel mensen kunnen het noodzakelijke funderingsherstel nu niet financieren met veel gevolgen voor het wooncomfort, maar ook voor de waarde en de verkoopbaarheid van de woning. Dit moest opgelost worden. Het WEW ondersteunt het Fonds Duurzaam Funderingsherstel dan ook van harte en gaat er vanuit dat veel gemeenten en geldverstrekkers zich snel aan zullen sluiten en bij zullen dragen aan de oplossing voor een grote groep mensen.’

De Funderingslening wordt verstrekt aan eigenaar-bewoners van woningen gelegen in gemeenten en provincies die zijn aangesloten bij het fonds. Op dit moment zijn dit de gemeenten Zaanstad en Rotterdam. Gesprekken met kandidaatgemeenten en -provincies zijn in volle gang.

Meer informatie over de Stichting Fonds Duurzaam Funderingsherstel vindt u op www.funderingsherstelfonds.nl