Wat zijn de voorwaarden voor een hypotheek met NHG?

Voor een hypotheek met NHG geldt een aantal voorwaarden. Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG afsluiten als het hypotheekbedrag lager of gelijk is aan de kostengrens. De huidige kostengrens is € 265.000. Dit is het maximale bedrag dat u met NHG kunt lenen om de woning te financieren. Dit bedrag is inclusief bijkomende kosten, zoals notariskosten, borgtochtprovisie en overdrachtsbelasting.

NHG rekent standaard 6% voor deze bijkomende kosten. Dit betekent dat het aankoopbedrag van uw woning, inclusief eventuele verbouwingskosten, maximaal
€ 250.000 mag zijn. Ook als de bijkomende kosten in uw geval lager zijn dan 6% of u over eigen middelen beschikt, blijft het maximale aankoopbedrag om een hypotheek met NHG af te sluiten € 250.000.

Een samenvatting van de belangrijkste voorwaarden waarmee u rekening moet houden, vindt u hier: >> Download voorwaarden (PDF-document)

Overzicht van de Voorwaarden & Normen
Om voor een hypotheek met NHG in aanmerking te komen, moet u aan alle Voorwaarden & Normen voldoen die NHG opgesteld heeft. Uw hypotheekadviseur toetst of u daar inderdaad aan voldoet. Een overzicht van deze Voorwaarden & Normen vindt u op www.voorwaardenennormen.nhg.nl.