Nieuws

NHG publiceert Voorwaarden & Normen 2018-2 - 17-4-2018

NHG zet zich in voor een goed functionerende woningmarkt waarin iedere Nederlander kan wonen en blijven wonen in het huis of appartement dat past bij zijn of haar situatie.

Per 17 juni 2018 gelden daarom voor het verkrijgen van NHG nieuwe Voorwaarden & Normen (V&N). Hiermee worden belemmeringen weggenomen voor senioren die willen verhuizen naar een meer passende en vaak goedkopere woning, maar door strenger geworden acceptatiecriteria weinig mogelijkheden hebben.

Het wordt mogelijk voor geldverstrekkers om bij hypotheekaanvragen van consumenten die al AOW ontvangen of over maximaal 10 jaar de AOW-leeftijd bereiken te rekenen met de werkelijke lasten, in plaats van de gangbare annuïtaire toets. Dit, in combinatie met de garantiestelling van NHG, maakt een verantwoorde verhoging van de leencapaciteit voor deze groep mogelijk. Hierdoor kan in veel gevallen wél een nieuwe woning worden gefinancierd, vaak met lagere maandlasten.

De V&N 2018-2 gelden voor geldleningen waarvoor vanaf 17 juni 2018 een bindend aanbod is uitgebracht.

NHG Toets
De wijzigingen zijn reeds verwerkt in de NHG toets voor financiële dienstverleners.

Downloads en meer weten?
De V&N 2018-2 en een overzicht van alle wijzigingen vindt u op www.nhg.nl/vn. Voor vragen kunt u tijdens openingstijden contact opnemen met ons Service Centre via 079-368 28 40, het webformulier en de chatfunctionaliteit op de contactpagina.

Meer informatie over ‘NHG voor senioren’ en een rekenvoorbeeld vindt u op onze pagina voor professionals.