Nieuws

Interview: "wat een eyeopener dat er steeds meer maatwerk mogelijk is" - 15-9-2020

Al zo’n 1400 professionals hebben sinds de lancering 2 jaar geleden,een e-learning  over NHG gevolgd.  Wat vinden deelnemers van deze online trainingen? We vragen het aan Jan van de Nieuwegiessen, Financieel Adviseur bij Staete hypotheken in Waalwijk. 

Welke training heb je gevolgd; Acceptatie met NHG of Woningbehoud met NHG ? 
Ik heb de training Woningbehoud met NHG gevolgd. Met acceptatie kom ik dagelijks in aanraking, dus dat is een wat bekender terrein. Woningbehoud is mij ook bekend, maar deze dossiers komen minder vaak voor in mijn praktijk dus goed om even mijn kennis hierover op te frissen en bij te spijkeren.  

Waarom besloot je deze training te volgen? 
Mijn collega en ik kijken jaarlijks naar het aanbod aan online trainingen. Deze leek ons geschikt om online te volgen. We hebben wel basiskennis van de mogelijkheden met beheer maar we wilden onze kennis dus opfrissen en updaten.Mooie bijkomstigheid is dat je er 3 SEH-PE punten voor krijgt.  
 
Welk inzicht uit de training heeft je het meeste verrast?  
De grote lijn wist ik wel maar dat er steeds meer maatwerk mogelijk is dat was wel een eye opener. Ik vind dat een positieve ontwikkeling. We hebben regelmatig dossiers in het kader van echtscheiding. Zo had ik pas nog een casus die op geen enkele manier paste, maar door te sparren met NHG en de geldverstrekker zijn we toch tot een oplossing te komen. NHG denkt meer mee.  

Hoe ga je de opgedane inzichten toepassen in je dagelijkse praktijk?  
Door de training heb ik meer bagage en weet ik dat er meer mogelijk is. Ik zal daarom eerder contact opnemen met NHG om te sparren. 
 
Zou je andere adviseurs deze e-learning aanbevelen? Waarom? 
Ja, ik denk dat het sowieso goed is om je kennis op te frissen en te actualiseren. Dat houdt je scherp. Wat goed werkt zijn de theorievragen en casussen, die maken het interactief en zo wordt de theorie naar de praktijk vertaald.  
 
Tot slot: heb je nog een tip? 
Wat bij mij goed werkte is dat ik de training samen met een collega heb gevolgd. Zo kun je inzichten met elkaar delen en versterk je elkaar! Over de inhoud van de training heb ik verder geen opmerkingen. Ga zo door.

 

 

Bekijk hier de training Woningbehoud met NHG