Nieuws

Dataminds: "Inspire" bij NHG - 12-2-2020

"Inspire" bij NHG

Gisteren mochten we Dataminds en de deelnemers verwelkomen bij NHG voor het event “Inspire bij NHG”. Een avondvullend programma met interessante sprekers, waaronder onze collega Eefje van Heusden van Data Management.

Arjen Gielen, voorzitter Raad van Bestuur NHG, opende de avond met een korte, inspirerende uitleg waarom data van groot belang is voor de woningmarkt en dus ook voor NHG. Eefje nam vervolgens het stokje over en vertelde over haar (data)reis die ze tot nu toe heeft afgelegd om tot een datastrategie te komen. De verbinding zoeken met de organisatie, de hobbels gedurende haar reis, maar ook de mooie uitzichten, resultaten en ontmoetingen die dit opleverden, kleurden haar verhaal.

Mooie onderwerpen over data op de woningmarkt vanuit verschillende invalshoeken;

Eefje van Heusden (NHG) – Datastrategie – méér dan alleen data

Eefje van Heusden - vertelt over de totstandkoming van de datastrategie van NHG; welk belang dient deze, wat zijn de do’s voor het succesvol ontwikkelen en uiteraard een inkijkje in het eindresultaat. Eefje werkt bij NHG als lead van het datamanagementteam. Haar expertise is gericht op het inhoudelijk vormgeven van datagedreven werken passend binnen de organisatorische doelstellingen van organisaties. Naast de inhoudelijke vormgeving richt zij zich ook op het opzetten, begeleiden en ontwikkelen van daarbij behorende data-expertise teams.

Thijs de Bruijn (Hippoline) – Bestaat er zoiets als de starter in de hypotheekmarkt?

Tot voor kort werd de hypotheekmarkt ingedeeld in starter (koopt de eerste woning), doorstromer (de volgende woning) en de oversluiter. Met behulp van clustertechnieken ontstaat een veel genuanceerder beeld. Verneem hoe banken samenwerken, de lessons learned, en welke technieken gebruikt zijn.

Leonie Klaassen en Bart van der Lugt (Ynformed)– Data science als hoeksteen van de woningmarkt

Leonie en Bart vertellen over diverse data science toepassingen voor de woningmarkt. Denk aan een informatieplatform voor het voorkomen van woonfraude, onveilig pandgebruik en overlast, het vinden van geschikte daken voor zonnepanelen, het detecteren van asbestdaken of het voorspellen van huurderstevredenheid op basis van persoonskenmerken en woningkenmerken.

We kijken met veel plezier terug als host en spreker van dit mooie event!
Wil je meer weten over het onderwerp van Eefje, neem dan contact op via email: eefje.van.heusden@nhg.nl