Nieuws

NHG training: deelnemer aan het woord - 23-1-2018

"Na deze training kan ik mijn klanten verrassen met de mogelijkheden van NHG”

Als hypotheekadviseur help je klanten bij het nemen van een verantwoorde en toekomstbestendige beslissing. Met uitgebreide kennis over NHG, bied je klanten meerwaarde. Wat is mogelijk met NHG? En hoe help je zo goed mogelijk bij het afsluiten van een verantwoorde lening? Deze vragen staan centraal in onze training Acceptatie NHG-financiering. In 2017 volgden ruim 250 professionals de training. Ook Ellen Visscher, Financieel adviseur bij Berends & Slump, nam deel. Wat zijn haar ervaringen?

In de financiële wereld verandert veel

Ellen Visscher: “Via een nieuwsbrief van Lindenhaeghe werd ik op de training geattendeerd. Na een PE-sessie van de EFA (opleiding Erkend Financieel Adviseur), gaf de trainer aan dit ook een zeer zinvolle training te vinden. Ik twijfelde eerst of ik mij aan zou melden. Als je iets niet weet over NHG kun je het namelijk eenvoudig opzoeken op www.nhg.nl en je kunt vragen telefonisch en via de mail voorleggen aan het Service Centre van NHG. 

Maar er verandert zo veel in de financiële wereld en ik vind het persoonlijk erg fijn om de kennis paraat te hebben als een klant een vraag heeft. De materie blijft bij mij na een training ook veel beter hangen dan wanneer ik zelf de nieuwe regels en veranderingen door moet ploegen. Daarnaast gaat de stof meer leven als je praktijkvoorbeelden bespreekt of kunt aandragen."

Verrasend veel mogelijkheden

"Wat mij het meest verraste tijdens de training, is dat er zo veel mogelijk is met NHG. Je hebt vaak de neiging om de beperkingen te onthouden, omdat niet alle geldverstrekkers alle NHG voorwaarden 100%  volgen. Ook de cijfers van woningeigenaren die graag energiebesparende voorzieningen toe zouden willen passen, maar denken dat dit niet mogelijk is, verrasten mij. Veel mensen denken dat het heel veel geld kost of juist dat het onverstandig is om hiervoor bijvoorbeeld je hypotheek voor te verhogen. 

Na de training ben ik met mijn collega’s gaan uitzoeken welke geldverstrekkers op welke vlakken exact overeen komen met NHG. En we gaan een informatieve nieuwsbrief aan onze klanten sturen over de nieuwe inzichten, zoals de mogelijkheden om te investeren in energiebesparende voorzieningen."

Een aanrader dus!

"Andere adviseurs zou ik deze training zeker aanbevelen. We werden in één dagdeel volledig bijgepraat en niemand ging weg zonder iets te hebben opgestoken. Voorafgaand aan de training kregen we een aantal vragen en berekeningen, waarbij we de verruimde mogelijkheden van de energiebesparende voorzieningen toe moesten passen. We konden hierbij gebruik maken van de rekentool van de NHG site. Iedereen gaf aan deze berekeningen zeker voor 80% fout te hebben zonder die tool.

De club van aanwezigen was een mix van beginnende adviseurs, hypotheekacceptanten bij een bank tot ervaren tussenpersonen met een eigen kantoor. Dankzij de training ben ik weer beter op de hoogte en kan ik mijn klanten verrassen met de mogelijkheden!”

Ook een training volgen?

De training Acceptatie NHG-financiering is als open inschrijving te volgen op verschillende locaties in het land. De eerst volgende trainingen vinden plaats op 8 februari in Bilthoven, 22 maart in Best en 13 april in Apeldoorn. De investering per deelnemer is € 129 excl. btw. Meer informatie en aanmelden

x