Aflossingsvrije hypotheek

Uitdaging

Veel huishoudens met een aflossingsvrije hypotheek kunnen in de problemen komen. Ze lopen het gevaar geen nieuwe hypotheek af te kunnen sluiten door een te laag inkomen en zo gedwongen worden hun huis te verkopen.

Oplossingsrichting

Wij willen een oplossing bieden voor de consument die hun hypotheeksituatie willen verbeteren, maar momenteel niet door de acceptatietoets komen. We willen het mogelijk maken om, onder voorwaarden, een werkelijke lastentoets uit te voeren waardoor het wel mogelijk wordt om over te sluiten en te kunnen blijven wonen.

Waar staan we

Afgelopen week hebben wij een goed gesprek gehad met één van onze belangrijke stakeholders (NVB). Mooi om te zien dat we hetzelfde onderwerp, aflossingsvrije hypotheek, op de agenda hebben staan en zij graag samen met ons hierin willen optrekken. Uitgangspunt blijft dat we het in de vorm van co-creatie met de markt blijven doen. Samen met de NVB kijken we binnenkort naar de beste samenwerkingsvorm hierin. De eerstvolgende co-creatiesessie  staat nu gepland op 6 september a.s. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe updates.

 

Documenten:

Samenvatting tweede co-creatiesessie aflossingsvrije hypottheek senioren

Samenvatting eerste co-creatiesessie aflossingsvrije hypotheek senioren