Geldverstrekkers NHG-hypotheek voor zzp'ers

In onderstaand overzicht treft u aan bij welke geldverstrekkers het mogelijk is om een hypotheek aan te vragen op grond van de NHG inkomensverklaring zzp’er 1-3 jaar actief.

Iedere geldverstrekker heeft een eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot het krediet acceptatiebeleid. Rondom de inkomensverklaring zijn er drie mogelijkheden:

  1. Geheel NHG volgend: de geldverstrekker volgt 1-op-1 de acceptatieregels van het WEW met betrekking tot het vast stellen van het ondernemersinkomen.
  2. Niet geheel NHG volgend: de geldverstrekker streeft er naar waar mogelijk de acceptatieregels van NHG te volgen, ook wanneer deze afwijken van het eigen acceptatiebeleid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw hypotheekadviseur of accountmanager.
  3. Eigen acceptatiebeleid: de geldverstrekker accepteert de NHG inkomensverklaring maar voert op vooraf vast gestelde onderdelen een eigen beleid. Klik in onderstaand schema op de link voor een overzicht van deze afwijkingen.

LET OP: voor alle drie de geschetste mogelijkheden geldt dat deze uitsluitend betrekking hebben op de acceptatieregels rondom het vaststellen van het ondernemersinkomen.
 

Geldverstrekker

Geheel NHG volgend

Niet geheel NHG volgend

Eigen acceptatiebeleid

ABN AMRO x    

Aegon

x

 

 

Argenta x    

BLG Wonen

x

 

 

Delta Lloyd

x

 

 

Florius x    
ING x    
Lloyds Bank x    
Nationale-Nederlanden x    

NIBC Direct

 

 

x    Overzicht

Obvion x    
Rabobank x    

RegioBank

x

 

 

SNS

x

 

 

SVn x    
Triodos Bank x    

Woonfonds Achmea

x